21 Mayıs 2012 Pazartesi

BEN HAFTA SONLARINI HEP SEVERİM Kİİİİİİ

Başlıktan da anlaşılacağı gibi hafta sonları biz çalışan bayanlar için çok önemli ve önceliklidir. Tüm planlar bu iki güne sığdırılır. Tabi bu benim bahsettiğim hafta sonu tatil yapabilenler için geçerli. Hafta sonu dinlenmek sadece evinde,tv'nin karşısında şöyle uzanarak sakin kalmak değil. Dolu dolu geçen,yoğun koşturmalı bir hafta sonu da insanı dinlendirebilir eğer sevdiklerle birlikte geçmişse. Benim hafta sonum tam da öyle geçti. Hem yorucu, hem koşturmalı hem de sevdiklerimle. Bu hafta sonu anneciğimin günü vardı. Hazırlıklar dur durak bilmeksizin devam etti. Biz böyle uğraşırken canım kuzenim Edoşum (duruca yaşamak) geldi bize yardıma. Ancak çıtır çerezim durişkom annesine pek izin vermedi. Huysuzluğu üzerinde de olsa kuzucuğumun yine de çok sevimliydi. Belki onun sevimliliği sayesinde biz pek yorulmadık.Tabi bunu Edoşa da sormak gerek. Kendisine göre hiç, bize göre de çoook yardımı olan Edoşuma sonsuz teşekkürler. Veee işte anne eli değmiş muazzam soframız:

Menümüzde neler vardı ?
* Semiz otlu salata
* Yeşil mercimekli börek
* Kağıt kek
* Yoğurtlu-sarımsaklı kızartma
* Pas pas böreği
* Zeytinyağlı dolma
* Patates püresi (ne özlemişim uzun zaman olmuş yapmayalı elcağızlarımla yaptım )
* Tavuklu pilav
* Haşhaşlı revani (fotoğraflamayı unutmuşum)


Yenildi, içildi... Koyu sohbetler, şen kahkahalar herkesin bildiği, hiçbir değişikliği olmadan o anne günlerindendi. Ama en güzeli konukların kapımızdan mutlu çıkmasıydı. Ardından teyzem, Edoşum, Durişkom ve biz yorgun bedenlerimize inat gecenin yarısına kadar sohbetler ettik. Tüm gün doğru dürüst uyumayan Durişko zor uğraşlar sonucu gözlerini yumdu. Tabi biz de... Pazar sabahı da Eniştecim bize meşhur pide sunumunu yaptı. Eşimle konuştum internet üzerinden. Kamerada onu görünce sanki seneler olmuş asker olalı. Zayıflamış biraz. Neyse ki Salı günü gelecek. Ardından annemle benim evime gittik temizlik yaptık. Sonra kardeşim iş çıkışı geldi ve burada yeni açılan alışveriş mağzasının kafeteryasında güzel hafta sonunun son çaylarını yudumladık.

3 yorum:

  1. aayyy harika ya şimdiden özledim vallahi sizi.ne güzel bir haftasonuydu hakikaten.ayrıca sofrayı görünce şöyle ağzımın suyu aktı tekrardan ben diyete kaldığım yerden devam ediyorum malum.herşey çok güzeldi sedoşum ayrıca şu denetleme yazısı çıkıyor yorum yaparken onu kaldırsan iiyi olur zor oluyor yazmak

    YanıtlaSil
  2. evet canım yaaaa hafta sonuna geri dönsek keşke. o denetleme yazısını nerden kaldıracağım bir help please. biliyorsun bu camiada yeniyim o yüzden acemiyim biraz :)

    YanıtlaSil
  3. valla nasıl oluyo tam bilmiyorum da arayüz değişir diye bişey var şablonlarda falan sannırım değiştirmen gerekiyor şablonu tamda bilmiyorum canım ya internetten yazda araştır ordan bulmuştum aama hatırlamıyorum tam

    YanıtlaSil